1.     Sosjerki należą do naczyń:a.     Jednoporcjowychb.     Wieloporcjowych2.     Patera służy do serwowania:a.     Mięsb.     Tortuc.      Rybd.     Warzyw3.     Na etażerce podamy:a.     Ciastab.      Rybyc.      Mięsad.     Warzywa4.     Etażerka jest naczyniem:a.     Jednoporcjowymb.     Wieloporcjowym5.     Zupy zapiekane podasz w:a.     Nelsonceb.     Talerzu głębokimc.      Bulionówced.     Talerzu podstawowym6.     Tygielek służy do ……………………………………7.     Oblicz, ile przygotować filiżanek z podstawkami na przerwę kawową dla 20 osób, jeśli zapas ma wynosić 20% ?8.     Samowar służy do …………………………9.     Mleko do kawy podasz w …………………………10.  Zupę pomidorową serwowaną wieloporcjowo podasz w:a.     Bulionówceb.     Waziec.      Talerzu głębokimd.     Talerzu bazie​

Odpowiedzi 1

Odpowiedź:

1.b

2.a

3.a

4.c

5.b

6. do przyprawiania potraw

7. nie wiem

8. do dobrego ształtowania mięsa

9. filiżance

10.c

Wyjaśnienie:

dobrze też to zadanie niedawno miałem

Znasz odpowiedź? Dodaj ją tutaj!

Can't find the answer?

Zaloguj się z Google

lub

Zapomniałeś(aś) hasła?

Nie mam jeszcze konta, ale chcę je założyć Zarejestruj się

Wybierz język i region
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years