1. Sosjerki należą do naczyń:a. Jednoporcjowychb. Wieloporcjowych2. Patera służy do serwowania:a. Mięsb. Tortuc. Rybd. Warzyw3. Na etażerce podamy:a. Ciastab. Rybyc. Mięsad. Warzywa4. Etażerka jest naczyniem:a. Jednoporcjowymb. Wieloporcjowym5. Zupy zapiekane podasz w:a. Nelsonceb. Talerzu głębokimc. Bulionówced. Talerzu podstawowym6. Tygielek służy do ……………………………………7. Oblicz, ile przygotować filiżanek z podstawkami na przerwę kawową dla 20 osób, jeśli zapas ma wynosić 20% ?8. Samowar służy do …………………………9. Mleko do kawy podasz w …………………………10. Zupę pomidorową serwowaną wieloporcjowo podasz w:a. Bulionówceb. Waziec. Talerzu głębokimd. Talerzu bazie
janek zauważył że po szybkim biegu w jego organizmie zaszły pewne zmiany wyjaśnij przyczyny tych zmian odpowiadając na ytania.
1.dlaczego janaek szbciej oddychał
2.dlazego janek miał szybsze tętno
3.dlaczego janek miał większy apetyt