Zmysły mają duże znaczenie w ocenie jakości pokarmu Podaj przykłady potwierdzające to stwierdzenie w odniesieniu do wymienionych zmysłów ​

question img

Odpowiedzi 2

dotyk, zbyt miękkie jabłko może być już przejrzałe wzrok, włoski pleśni informują nas o tym, ze produkt nie nadaje się już do spożycia i jest spleśniały smak, zły smak potrawy informuje nas, ze potrawa może być na przykład surowa lub zepsuta

Odpowiedź:

dotyk może stwierdzić czy coś jest gorące lub zimne.

wzrok może ujrzeć różne niebezpieczeństwa.

smak sprawia że możemy poznać jak smakują np. warzywa, owoce.

liczę na naj

Wyjaśnienie:

Znasz odpowiedź? Dodaj ją tutaj!

Can't find the answer?

Zaloguj się z Google

lub

Zapomniałeś(aś) hasła?

Nie mam jeszcze konta, ale chcę je założyć Zarejestruj się

Wybierz język i region
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years